آخرین اخبار
کد مطلب: 79765
دل ما هرگز با احمدي‌نژاد صاف نشد/ نقش هاشمي در دولت يازدهم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1082

به گزارش سلام لردگان، سخنگوي دولت و معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور با حضور در برنامه "شناسنامه" در پاسخ به اين سوال که آيا سال گذشته فکر مي کرديد دکتر روحاني پيروز انتخاب رياست‌جمهوري شود يا خير، اظهار داشت: اگرچه روحاني به الطاف الهي و تيزبيني مردم خوب کشورمان ايمان دارد، اما فکر مي‌کنم چنين پيش بيني براي شخص وي هم کمي دشوار بود. 

 
وي پاسخ به اين سوال که آيا فکر مي‌‌کرديد که سخنگوي دولت شويد، همچنين گفت: من طي شانزده سالي که در مجلس حضور داشتم، سخنگوي کميسيون برنامه و بودجه مجلس بودم. در مجلس پنجم هم سخنگوي هيات رئيسه بودم. در حزب اعتدال و توسعه هم کارم را با سخنگويي آغاز کرديم و در ستاد آقاي روحاني هم در انتخابات گذشته وظيفه سخنگويي برعهده من بود. 
 
سخنگوي دولت ادادمه داد: در جلسه اي که شهريورماه سال گذشته با آقاي روحاني و ديگر دوستان هيئت دولت داشتيم، آقاي روحاني گفتند که جمع ما نياز به سخنگو دارد که اين کار چندان آسان هم نيست. ايشان به ويژگي‌هاي يک سخنگوي خوب اشاره کرد که وقتي آنها را مي‌شنيدم در ذهن خودم مي‌گفتم اين ويژگي‌ها ارتباطي با من ندارد و در ذهن خودم براي سخنگويي دولت به دنبال افراد ديگري در کابينه مي‌گشتم، اما در نهايت آقاي روحاني به حقير لطف کردند و بار بسيار سنگيني به من سپرده شد. گاهي اوقات صحبت ده دقيقه‌اي با خبرنگاران سخت‌تر از کار شبانه‌روزي است چون انتخاب نابه‌جاي يک کلمه ممکن است تبعات ناخوشايندي در پي داشته باشد. 
 
نوبخت در ادامه «شناسنامه» در پاسخ به اين سوال که نامزدي دکتر روحاني از چه زماني جدي شد، تصريح کرد: مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام جايگاهي بود که آقاي روحاني بعد از سال‌ها حضور در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي، حضور پيدا کرده بود. آنجا جايي بود که مي‌شد دوستان دور هم باشند و بدون توجه به مباحث سياسي کار علمي انجام دهند. ما نهايتاً براي کشور مدل توسعه بومي را تعريف کرديم که به رشد کشور مي‌پرداخت. 
 
وي افزود: آقاي روحاني در آن فاصله کتاب‌هاي مختلفي تاليف و به وسيله آن نگاه خودش را نسبت به کشور داري مطرح کرده است. البته بين چيزي که ما فکر مي‌کرديم بايد صورت بگيرد با چيزي که در آن ايام صورت مي‌گرفت، تفاوت بود و علي‌رغم احترامي که براي دوستاني که با سليقه ديگري کشور را اداره مي‌کردند، ما جور ديگري مي‌انديشيديم. 
 
معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور اظهار داشت: با نزديک شدن انتخابات همراه با دکتر روحاني و ديگر دوستان در مورد وضعيت انتخابات صحبت مي‌کرديم. جمع دوستاني که دور هم بوديم همه به اين مساله تاکيد داشتيم که ما تجارب خود را به عنوان يک مدل کشور داري ارائه کرده‌ايم و از طرف ديگر اين توان نيز وجود دارد که آقاي  روحاني بتواند چيزي که مکتوب و ارائه کرده است، اجرايي نمايد. عرصه‌ها براي ما خيلي تاريک بود اما با خودمان گفتيم مهم اين است که پيش خدا و مردم بگوييم چيزي که در توان داشتيم ارائه کرديم و در نهايت آقاي روحاني با اين اميد به وسيله دوستان تشويق شد که در عرصه انتخابات حضور پيدا کند. واقعاً نتيجه انتخابات براي ما مهم نبود و همانطور که استحضار داريد ستاد ِ ما ستاد ِ شلوغ و پر رفت و آمدي نبود و ما برخلاف بعضي از ستادها که طراحي آن از سال‌ها پيش انجام شده بود، ستاد ما خيلي دير انجام شد. 
 
هاشمي، روحاني را به کانديداتوري ترغيب مي‌کرد 
 
سخنگوي دولت در مورد مشورت روحاني با آيت الله هاشمي رفسنجاني براي حضور در انتخابات، گفت: آقاي هاشمي آقاي روحاني را براي حضور در اين عرصه تشويق و ترغيب مي‌کردند. البته من در ذهنم واژگاني است که نشان دهد آقاي هاشمي حضورشان در انتخابات را به طور کلي منتفي اعلام کرده باشند. ايشان با تحليلي که از شرايط کشور داشتند آقاي روحاني را براي آمدن تشويق مي‌کردند. البته آقاي هاشمي در بيان نظراتش در اين مورد هميشه يک نقطه‌اي را هم قرار مي‌داد که ممکن است ايشان هم نسبت به اداي دين به انقلاب اسلامي و مقام معظم رهبري احساس تکليف کنند. 
 
وي افزود: واقعيت اين است که ما حضور آقاي هاشمي در انتخابات را متصور نبوديم. حتي آقاي روحاني قبل از اينکه براي ثبت نام اقدام کند از ايشان سوال کرد و آقاي هاشمي گفت بنده فعلاً تصميمي براي حضور ندارم و در ادامه بازهم آقاي روحاني را براي حضور در انتخابات تشويق کرد. زماني هم که آقاي هاشمي ثبت‌نام کرد ما فکر کرديم ماموريت و تکليفي که حس مي کرديم به پايان رسيده است. همان شب هم من خدمت آقاي هاشمي رسيدم و عرض کردم ارزيابي مثبتي که ما در مورد مديريت شما داريم، باعث مي‌شود ما از حضور شما خوشحال و خرسند باشيم و با اين تفاسير آمادگي داريم که همگي در کنار شما باشيم. ايشان گفتند آقاي  روحاني بايد حضورش را ادامه دهد و شما هم بايد در همان ستاد به فعاليت خود ادامه دهيد. 
 
نوبخت همچنين گفت: فرداي آن روز ملاقاتي بين آقاي هاشمي و آقاي روحاني صورت گرفت که من در آنجا حضور نداشتم، اما ظاهراً اينطور جمع بندي شده بوده که آقاي روحاني به اين نتيجه رسيده بود که بايد به حضورش در انتخابات ادامه دهد. 
 
وي ادامه داد: آقاي هاشمي براي همه ما محترم بود و هست، اما صحبت در مورد اينکه در صورت تاييد صلاحيت آقاي هاشمي و ورودشان به رقابت هاي انتخاباتي دکتر روحاني چه تصميمي مي‌گرفت، چندان راحت نيست، اما قطعاً ارادت و احترامي که براي آقاي هاشمي قائل هستيم، روي تصميم‌مان تاثيرگذار بود. 
 
سخنگوي دولت در بخش ديگري از برنامه «شناسنامه» گفت: صادقانه مي‌گويم که آقاي هاشمي خيلي براي ما محترم است و ما قبولشان داريم و ايشان را عنصر ارزشمندي براي تاريخ انقلاب اسلامي مي‌دانيم، اما سال گذشته انتخاباتي برگزار شد و دکتر حسن روحاني راي آورد. ايشان خودشان انسان صاحب‌نظر و مستقلي است. اينکه ايشان به خدمات و زحمات آقاي هاشمي احترام و اعتماد دارد به اين معنا نيست که دائماً با ايشان در ارتباط باشند و در مورد مسائل مختلف جلسه داشته باشند 
 
دولت يازدهم، دولت سوم هاشمي نيست 
 
"فکر نمي‌کنم جلسات آقاي روحاني و آقاي هاشمي در اين مدت به تعداد انگشتان دست برسد. البته بهره‌گيري از نظرات ايشان و ديگر شخصيات محترم انقلاب در عرصه‌هاي مختلف براي ما مهم است اما اينطور نيست که بگوييم دولت يازدهم، دولت سوم آقاي هاشمي است! آقاي روحاني گفت که من با نگرش اعتدالي  کابينه را تشکيل مي‌دهم و وابستگي‌هاي سياسي افراد برايم مهم نيست و فقط شايستگي ملاک است." 
 
سخنگوي دولت تدبير و اميد در ادامه مصاحبه تلويزيوني خود در مورد فضاي انتخابات سال 88 هم گفت: اگر افرادي که در عرصه انتخابات حضور دارند، به اخلاقيات و قانون پايبند باشند فضا رو به تشنج کشيده نمي‌شود و اعصاب آرام را متشنج نمي‌کنند که افراد بر اساس موج و شور و احساس و بر اساس عصبانيت صحبت کنند. اگر اين اصول در سال 88 از سوي همه رعايت مي‌شد، شايد اين اتفاقات نمي‌افتاد. 
 
وي ادامه داد: حزب اعتدال و توسعه در سال 88 حامي مهندس موسوي بود. در مجموعه طيف‌بندي‌هاي سياسي، جريان اعتدال هميشه جريان ميانه بوده، ما براي آمدن آقاي موسوي به عرصه انتخابات نقش مشوق را بازي نکرديم، اما از بين دوستاني که نامزد شده بودند، کسي که در نهايت رئيس‌جمهور شد مقبول ما نبود و اگر باز به آن زمان بازگرديم ضمن احترام به ايشان بازهم معتقد نيستيم که ايشان مي توانست جمهوريت نظام را رياست کند. در نهايت بين آن جمع ما آقاي مهندس ميرحسين موسوي را مناسب‌تر از ايشان مي‌دانستيم. ما ستاد اصلي ايشان نبوديم و مانند خيلي ديگر از افراد از ايشان اعلام حمايت کرديم و به عنوان يک ستاد فرعي در انتخابات حضور داشتيم. 
 
نوبخت افزود: طبيعي است که چون رابطه تشکيلاتي بين ما وجود نداشت، بعد از اعلام نتايج انتخابات ما چندان پيگير نبوديم. بعد از انتخابات هم فقط يک بار مهندس موسوي را ملاقات کردم و زماني که آن اتفاقات افتاد ديگر امکان تماس با ايشان وجود نداشت و شايد ايشان با ستاد اصلي خود در ارتباط بود. حزب اعتدال و توسعه هم در آن ايام با توجه به محدوديت‌هايي که براي احزاب وجود داشت در حد صدور بيانيه‌ها فعاليت داشت. ما هميشه معتقد بوديم که همه بايد به وحدت و انسجام ملي فکر کنيم. 
 
وي در بخش ديگري از «شناسنامه» در مورد اتهام استفاده دولت يازدهم از عناصر فتنه 88 هم گفت: آقاي روحاني وعده‌اي داد و به درستي هم روي آن پافشاري کرد. وي به مردم اعلام کرد که در تشکيل کابينه نگاه فراجناحي دارد و در ادامه هم، هم از اصولگرايي و هم از اصلاحات براي کابينه استفاده کرد. اينکه بگوييم هرکس که در انتخابات 88 به رئيس‌جمهور آن دوره راي نداده حتماً فتنه‌گر است تصور درستي نيست. ما گاهي براي تسويه حساب‌هاي سياسي يکديگر را به صفتي که فکر مي‌کنيم بد است نسبت مي‌دهيم. اگر بگوييم هرکس که اصلاح طلب است فتنه جوست، مي توان حرف منتقدين که مي‌گويند دولت از عناصر فتنه استفاده کرده را قبول کرد، اما اين حرف بي پايه‌اي است. بسياري از اصلاح‌طلبان افرادي معتقد و چهارچوب داري هستند. 
 
نوبخت همچنين گفت: در بين اصولگرايان هم انسان‌هاي فهيم، قابل احترام و خوش فکري وجود دارند. چرا هميشه اينطور فکر مي‌کنيم که بايد يا اصولگرا بود يا اصلاح طلب؟ فکر مي‌کنم همه بايد براي پيشرفت کشور در کنار هم باشيم و از همه ظرفيت‌ها به خوبي استفاده کنيم. آقاي روحاني روي قول خودش به مردم صادق بود و از همه ظرفيت ها استفاده کرد. 
 
محمدباقر نوبخت در بخش ديگري از مصاحبه تلويزيوني خود در مورد سابقه انقلابي خود هم اظهار داشت دايي من روحاني بسيار خوش بيان، روشنفکر و مبارز بود که در سنين جواني تصادف کرد و کشته شد. افرادي که هم دوره ايشان بودند مي‌گفتند اين تصادف يک حادثه ساختگي بوده و آن شب BBC اعلام کرده بود که شاه نفس راحتي کشيد و يکي از منتقدين سرسخت او کشته شد. 
 
وي افزود: مبارز بودن دايي و خانواده باعث شد ما از همان دوران طفوليت با انقلاب اسلامي آشنا باشيم. من کلاس پنجم دبستان بودم که حادثه خونين فيضيه به وقوع پيوست. برادرم علي آن زمان طلبه بود و برادر ديگرم هم دانشجوي مذهبي ِ سياسي ِ ضد رژيم بود. ما نسبت به امام ارادت داشتيم و بين دايي من و شهيد مصطفي خميني و همچنين امام موسي صدر دوستي صميمي برقرار بود. با اين تفاسير ما کاملاً در جريان اتفاقات انقلاب بوديم و امام را به طور کامل مي‌شناختيم و به ايشان عشق مي‌ورزيديم. 
 
نوبخت در مورد نخستين مسوليتش بعد از انقلاب هم گفت: دبيرستاني در رشت بود که مقصد راهپيمايي‌هاي شهر بود و حتي گاهي نماز جمعه در آنجا برگزار مي‌شد. آن مدرسه پايگاه ظاهري سازمان منافقين بود. به من گفتند شما بيا و مديريت اين دبيرستان سياسي را برعهده بگير. بعد از مدتي از من خواستند به صورت همزمان مسول آموزش پرورش شهر هم باشم که مدتي هم اين کار را انجام دادم و به صورت همزمان تدريس هم مي‌کردم. 
 
وي افزود: 4 ارديبهشت 65 بود که به عنوان بسيجي براي حضور در جبهه‌هاي کردستان همراه با سپاه محمد به اين منطقه رفتم. آن شب من تا صبح بيدار بودم و خيلي با خودم کلنجار رفتم و خيلي گريه کردم که چرا من براي حضور در جبهه‌ها به صورت متوالي توفيق ندارم. با خودم گفتم اي کاش مي‌توانستم همين جا باشم. بعد از چند روز وارد ماه رمضان شديم و آقاي اکرمي (وزير آموزش پرورش وقت) پيغام دادند که مدير کلي آموزش پرورش کردستان را قبول مي‌کني؟ من هم قبول کردم و وارد اين آزمايش الهي شدم. 
 
سخنگوي دولت روحاني در بخش ديگري از «شناسنامه» در مورد خاطرات خود از 16 سال نمايندگي مجلس هم اينطور گفت: سال 67 يک در مجلس بوديم که آقاي هاشمي براي اداره جلسه نيامدند. نزديک‌هاي ظهر بود که ايشان وارد مجلس شد. اولين بار بود که مي‌ديدم آقاي هاشمي با صداي لرزان سنخنراني مي‌کند. ايشان گفتند براي حضرت امام مشکلات جسمي به وجود آمده که خوشبختانه عمل جراحي با موفقيت انجام شده است. روزهاي سختي برما گذشت تا اينکه از درگذشت امام باخبر شديم. آن شب من رشت بودم و نيمه شب به سمت تهران حرکت کردم. 
 
وي همچنين در مورد خاطره شيرين خود از ايام نمايندگي‌اش در مجلس افزود: در آن زمان هيچ کدام از نماينده‌ها نظم نداشتيم که راس ساعت 8 در مجلس حضور پيدا کنيم و جلسه علني را آغاز کنيم و در ياد ندارم که زودتر از 15/8 جلساتمان را آغاز کرده باشيم. راديو فرهنگ هم هر روز از ساعت 8 آهنگ «اندک اندک جمع مستان مي رسد...» را پخش مي‌کرد و اين آهنگ هميشه برايم خاطره انگيز بود. شايد شيرين‌تر خاطره من در مجلس روزي بود که آزادگان براي اولين بار وارد کشور شدند. 
 
نوبخت در ادامه در مورد انتخابات مجلس ششم و راي نياوردن آقاي هاشمي و روحاني گفت: فکر مي‌کنم مردم در آن دوره به ليست راي دادند و بين ليست‌هاي مختلفي که وجود داشت آقاي هاشمي و آقاي روحاني در آن ليست نبودند. شرايط تهران با شرايط شهرستان تفاوت داشت.مثلاً در شهرستان ما ليستي راي نمي‌دادند و بيشتر به افراد راي مي‌دادند و به همين دليل هم در هيچ يک از اين چهار دوره که وارد مجلس شدم در هيچ ليستي نبودم. 
 
نحوه تعامل اصلاح‌طلبان با هاشمي در دوران دوم خرداد، خطاي استراتژيک بود 
 
وي در مورد تعامل اصلاح‌طلبان ِ دوم خرداد ِ آن روزگار با آيت‌الله هاشمي هم اظهار داشت: اگر در کارنامه اصلاح طلبان به نمره منفي برخورد کنيم، يکي از اين نقاط اين است که آنها نسبت به شخصيت ممتاز آقاي هاشمي به درستي عمل نکردند و با ايشان به شايستگي رفتار نکردند. من اين موضوع را به عنوان يک اشتباه استراتژيک و بزرگ اصلاح‌طلبان مي‌دانم که البته بعدها خودشان در جهت اصلاح اين اشتباه قدم برداشتند. 
 
نوبخت افزود: آقاي هاشمي، آقاي هاشمي است! همين شخصيت ممتازي که الان دارند آن زمان هم داشتند. اما يک عده بنا به هر دليلي چنين شخصيتي را بر نمي‌تابيدند و متوجه اشتباهشان هم شدند. آيا اندک تفاوتي در موضع آقاي هاشمي در مورد انقلاب به وجود آمده؟ آيا کوچکترين فاصله‌اي در ارادت ايشان به مقام معظم رهبري ايجاد شده؟ من شهادت مي‌دهم که آقاي هاشمي بارها بيان مي‌کردند که رهبري زيبنده و شايسته حضرت آيت‌الله خامنه‌اي است و حتي اگر در موردي نظر من با ايشان متفاوت باشد، فصل‌الخطاب نظر رهبري است. 
 
نوبخت در مورد موضوع تحصن نمايندگان در مجلس ششم هم گفت: ديدگاه من در آن زمان مشخص بود. فکر مي‌کنم تحصن کار اشتباهي بود. اينکه کسي که به نمايندگي مردم در مجلس حضور دارد بيايد و تحصن کند براي من جاي سوال دارد و نمي دانم يعني چي؟ 
 
نوبخت در مورد افراط‌گري در دولت‌هاي نهم و دهم هم گفت: شما ببينيد برخي از دوستان ما در جريان اصولگرايي با آقاي هاشمي چه کردند؟ آقاي هاشمي مستحق اين نوع برخورد و توهين و تحقير نبود. نسبت به ديگر افرادي که در سابقه فعاليت‌هاي انقلابي خود نمرات درخشاني داشتند هم از سوي جريانات افراطي اقدام به توهين و تهمت شد. در عرصه‌هاي بين‌المللي هم ما معتقديم بايد از منافع مردم دفاع شود اما با زباني که تحريک آميز نباشد و نشان دهنده فرهنگ و ادب پارسيان باشد. 
 
"متاسفانه ما برخي از ادبيات بين‌المللي را هم در آن زمان افراطي مي‌دانستيم که از حد اعتدال هم خارج بود و در اين زمينه هم اشتباهات بزرگي صورت گرفت. فکر مي‌کنم به همين دليل هم مردم به اعتدال راي دادند تا جريان ميانه‌اي از معقولين و معتمدين دو طرف حضور پيدا کنند و بار سنگين دولت يازدهم را به دوش بکشند." 
 
وي در مورد مناظره خود با آقاي خوش چهره در انتخابات سال 84 و اينکه برخي مي‌گويند اين مناظره روي شکست هاشمي در انتخابات موثر بود نيز گفت: در آن مناظره دو بخش وجود داشت. يک بخش به اعلام برنامه‌هاي آقاي هاشمي مي‌پرداخت و يک بخش هم بيان من نسبت به نوعي خرافه که برخي از دوستان نسبت به امام عصر داشتند اختصاص داشت. همچنين به برخي از تندروي‌هايي که در عرصه اجتماعي و فرهنگي صورت مي‌گيرد اعتراض کردم که الان هم همانطور فکر مي‌کنم.

 دل ما هيچ‌وقت با منتخب 84 مردم صاف نشد

محمدباقر نوبخت همچنين در مورد تبريک رقباي انتخاباتي انتخابات سال 92 بعد از پايان انتخابات به روحاني و ماجراي تبريک پيروزي احمدي نژاد در سال 84، گفت: تبريک و تهنيت‌هاي بعد از انتخابات گاهي دلي است و گاهي سياسي. دل ما با کسي که سال 84 پيروز شد اصلاً صاف نشد و هيچ وقت نتوانستيم او را به عنوان مظهر جمهوريت مردم فهيم و با فرهنگ و صادق جمهوري اسلامي ايران بدانيم. شايد هم اشتباه مي‌کرديم اما به هرحال اگر دوباره به عقب برگرديم فکر مي‌کنم انتخاب‌هاي من درست بود، هرچند به وسليه اکثريت تاييد نشد.

وي همچنين در مورد جلسه اخير روحاني با نامزدهاي انتخابات سال 92 گفت: دوستان با صفا کنار هم نشستند و صحبت کردند. روحاني هميشه علاقمند بود که از تجربيات اين مردان بزرگ استفاده کنند. شايد بيان جزئيات اين جلسه خصوصي از طريق من درست نباشد اما جلسه بسيار خوب و باصفايي بود و رئيس‌جمهور با علاقمندي از اين عزيزان دعوت کرد و اين دوستان هم با بزرگواري آمدند. اين جلسه نشان مي‌دهد که همه اين افراد فرزندان انقلاب هستند.

براي عبور از طوفان به ملوان احتياج داريم،نه قايق‌ران

نوبخت در ادامه «شناسنامه» در واکنش به اين سوال مجري که از او پرسيد آيا قبول داريد دولت يازدهم يک مقدار مسن است،خاطرنشان کرد: نظر آقاي روحاني اين بود که ما فرصت آزمون و خطا نداريم. بايد قبول کنيم که جوانان انرژي زيادي دارند و بايد از آن استفاده کنيم اما کشور در شرايطي است که بايد افراد با تجربه وارد عرصه شوند. کشور براي عبور از اين درياي طوفاني نياز به قايقران ندارد بلکه به ملوان احتياج دارد.

"آقاي روحاني ملوانها را پيدا کرد. واقعاً بسياري از دوستاني که در دولت حضور دارند در حوزه خودشان باتجربه، پخته و استاد هستند. شايد امروز براي عبور از اين مرحله به اين نيروهاي باتجربه نياز داريم. البته شايد بعداً آقاي روحاني احساس کند که بايد از نيروهاي جوان تر استفاده نمايد.الان در دستگاه‌هاي مختلف ما از نيروهاي جوان استفاده مي‌کنيم و در حوزه اجرا از تجربه خودمان و انرژي آن ها بهره مي‌گيريم."

سخنگوي دولت در مورد مشي دولت يازدهم در برخورد با منتقدانش گفت: دولت در اين زمينه با صبر و حلم برخورد مي‌کند. البته برخي از انتقادات هم يک مقدار زود بود و هم از حوزه انصاف خارج بود.

وي در مورد تعامل دولت و صدا و سيما نيز اظهار داشت: دولت در هيئت وزيران از رياست سازمان صدا و سيما دعوت مي‌کند تا ايشان هم در جلسات حضور داشته باشند. همانطور که ممکن است ما گاهي از بعضي از وزارتخانه‌ها انتظارات بيشتري داشته باشيم، از صدا و سيما هم گاهي انتظارات بيشتري داريم. مثلاً در مورد بحث سبد کالا آقاي روحاني ناراحت شد. ما 1500 ميليارد تومان هزينه کرديم تا مردم راضي باشند، اما مردم منتقد بودند و مي‌گفتند کرامت مردم ايجاب نمي‌کند مردم در صف بايستند و نبايد با مردم به اين شکل برخورد کرد.

"دولت براي بيان صحبت‌هايش شبکه‌اي در اختيار ندارد اما بايد قبول کنيم دولت نياز به زبان و شبکه‌اي مختص به خودش را دارد. اما در هر صورت همه اينها در رسانه ملي تجميع شده و رسانه ملي بايد در پاره‌اي موارد به انتظارات دولت هم توجه کند. البته اين بي‌انصافي است که نسبت به زحمات فرزندان کشور و نظام در صدا و سيما بي‌توجه باشيم. رسانه ملي با اين امکانات محدود بايد در مقابل رسانه‌هاي متعدد خارجي بايستد و بايد از زحمات دوستان در صدا و سيما تشکر کنيم. از طرف ديگر در برخي موارد انتظاراتي هم بيش از چيزي که الان ديده مي‌شود، وجود دارد."

به گفته نوبخت الان تعامل خوبي بين دولت و صدا و سيما وجود دارد.

سخنگوي دولت تدبير و اميد در مورد بحث مبارزه دولت با مفاسد اقتصادي اظهار داشت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي با رياست معاون اول رئيس‌جمهور به طور مرتب تشکيل مي‌شود و از سطوح بالاي قواي ديگر هم در اين جلسات شرکت مي‌کنند. چه دليلي دارد که عده‌اي نمي‌توانند مطالباتي که از بانک‌ها دريافت کرده‌اند را پرداخت کنند؟ خب يک عده‌اي قصد کلاه‌برداري دارند اما عده‌اي هم هستند که افراد سالمي هستند اما به دليل شرايط اقتصادي که وجود نداشت توان پرداخت را نداشتند. فکر مي‌کنم ما بايد يک سري کارهاي ريشه‌اي نسبت به اصلاح ساختار اقتصاد کشور انجام دهيم تا افراد محترم ِ بازرگان و تاجر به اين وضعيت مبتلا نشوند که نتوانند مطالبات را پرداخت کنند. آقاي رئيس جمهور به شدت نسبت به فساد در ادارات حساس هستند و روي نظارت بر اين مساله تاکيد زيادي دارند.

محمد باقر نوبخت در بخش ديگري از «شناسنامه» راجع به قانون آزادي اطلاعات نيز اينطور گفت: آئين‌نامه اجرايي اين قانون هنوز در دولت مطرح نشده است. اما ما تا جايي که بتوانيم با نشر اطلاعات اقتصادي سعي داريم کسي از رانت ويژه استفاده نکند. خودم هم به عنوان سخنگوي دولت تلاش مي‌کنم مصوبات دولت را اطلاع‌رساني کنم و هم سايت‌هاي مرتبط با دولت مثل سايت بانک مرکزي و سايت آمار به صورت مرتب اطلاعات را منتشر مي‌کنند.

وي در مورد ارتباط دولت با قواي ديگر هم اظهار داشت: خوشبختانه دولت رابطه خوبي با مجلس و قوه قضاييه دارد. فکر مي‌کنم مردم بايد شاهد تعامل عملي قوا باشند.

سخنگوي ستاد انتخاباتي حسن روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري همچنين در مورد ميزان حقوق دريافتي اعضاي هيات دولت گفت: صادقانه مي‌گويم که من به عنوان يکي از اعضاي دولت که دو ماموريت برعهده دارم همان حقوقي را مي‌گيرم که قبل از آمدن به دولت به عنوان يک عضو هيئت علمي دانشگاه دريافت مي‌کردم. اعضاي هيات دولت هم حقوقي کمتر از حقوق دريافتي اعضاي هيئت دولت دريافت مي‌کنند و ارقام نجومي که مطرح مي‌شود صحت ندارد.

وي در مورد ترميم در کابينه در پايان يک سالگي دولت هم گفت: من چيزي در اين مورد نشينده‌ام و اين موضوع را تاييد نمي‌کنم. بحث تغيير آقاي شمخاني هم جدي و مطرح نيست.

نوبخت در پايان برنامه هم در مورد کلمات زير اينطور اظهار نظر کرد:

اعتدال: استفاده از همه نيروها و در نظر گرفتن همه واقعيت‌‌ها

بنفش: رنگ پيروز انتخابات و رنگ اعتدال و ستادهاي آقاي دکتر روحاني

کليد: در دست آقاي دکتر روحاني است براي حل مشکلات کشور

صميمي ترين دوست آقاي نوبخت در کابينه: دوستان زيادي در کابينه دارم اما به آقاي دکتر روحاني و آقاي واعظي ارادت ويژه‌اي دارم

شوخ طبع ترين عضو دولت: آقاي زنگنه

جدي ترين عضو دولت: آقاي دکتر صالحي

خسته کننده‌ترين جلسه دولت: بحث هدف‌مندي يارانه‌ها انرژي و وقت زيادي از دولت و تيم اقتصادي دولت گرفت

مهم‌ترين برگ برنده دولت: کاري که براي ارزان کردن خدمات درماني انجام شد مهم‌ترين خدمتي است که از دولت انتظار مي‌رود.

مهم ترين انتقاد وارد به دولت: اي کاش مي‌توانستيم هيچ چيز را گران نکنيم و بيشتر از اين تورم را مهار کنيم

ميان وعده دولت يازدهم: بعضي چيزها از دولت قبل به يادگار مانده (خنده). در زمستان چند بار به ما شلغم دادند اما الان خبري نيست و چاي و خرما روي ميز است. آقاي دکتر روحاني اعضاي کابينه خودشان را از عسل و ماست هم محروم کرده‌اند (خنده).

لذت بخش ترين جلسه دولت: وقتي که اخبار و جمع بندي مربوط به اجراي سياست‌هاي پولي را دريافت کرديم خيلي برايمان دلپذير بود.

خط قرمز دولت: عبور از موازين اسلام و انقلاب خط قرمز دولت است. همه ما بچه‌هاي انقلاب هستيم و زاويه داشتن با انقلاب براي هيچ يک از اعضاي دولت افتخار محسوب نمي‌شود.

منبع. دانا

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس